A A+ A++

Sezonowe owoce świetnie nadają się do ciast. Te natomiast doskonale sprawdzą się nie tylko na deser.

Składniki:
1 margaryna
1,5 szklanki cukru
4 jajka
16 łyżek mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
owoce (truskawki, śliwki, jagody, jabłka lub inne)

Margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy po jednym jajku z czterema łyżeczkami mąki i za każdym razem dokładnie ucieramy. Wykładamy na blachę i układamy pokrojone na cząstki owoce. Wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez ok. 40 minut. Smacznego!

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułInformacja policji dla osób dotkniętych przemocą w rodzinie
Następny artykułTwórcy The Ascent pracują nad poprawą wersji gry z Xbox Game Pass