A A+ A++

Cebulę bardzo drobno pokrój i przełóż na patelnię z odrobiną oleju. Smaż przez około 5 minut, aż cebula się zrumieni. Dodaj drobno posiekany ząbek czosnku, mielone ziele angielskie oraz estragon. Przemieszaj. Bułki pokrój na małe kawałki i przełóż do miski. Zalej bardzo ciepłym, ale nie wrzącym mlekiem sojowym. Fasolę odcedź i zgnieć ubijakiem lub widelcem. Dorzuć do bułek. Dodaj zawartość patelni, sos sojowy, płatki drożdżowe, wędzoną paprykę, siemię lniane oraz posiekany koperek. Wymieszaj i odstaw na 10 minut. Po tym czasie sprawdź, czy masa się lepi. Jeśli jest za rzadka, dodaj 2–3 łyżki bułki tartej. Spróbuj i dopraw solą oraz pieprzem ziołowym lub białym. Formuj duże pulpety i smaż je na złoto ze wszystkich stron. Usmażone pulpety można podawać od razu. Możesz również przełożyć je do naczynia do zapiekania, podlać kilkoma łyżkami wcześniej przygotowanego sosu (bezpieczeniowego, pomidorowego, gulaszu bezmyślnego), przybrać gałązką rozmarynu lub koperku i zapiec w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułRząd chce wzrostu akcyzy na alkohol i papierosy. Jest projekt
Następny artykułZaskakujące odkrycie w Centrum Zdrowia Dziecka. Podczas remontu znaleziono matryce z tekstami Kaczmarskiego