Cebulę bardzo drobno pokrój i przełóż na patelnię z odrobiną oleju. Smaż przez około 5 minut, aż cebula się zrumieni. Dodaj drobno posiekany ząbek czosnku, mielone ziele angielskie oraz estragon. Przemieszaj. Bułki pokrój na małe kawałki i przełóż do miski. Zalej bardzo ciepłym, ale nie wrzącym mlekiem sojowym. Fasolę odcedź i zgnieć ubijakiem lub widelcem. Dorzuć do bułek. Dodaj zawartość patelni, sos sojowy, płatki drożdżowe, wędzoną paprykę, siemię lniane oraz posiekany koperek. Wymieszaj i odstaw na 10 minut. Po tym czasie sprawdź, czy masa się lepi. Jeśli jest za rzadka, dodaj 2–3 łyżki bułki tartej. Spróbuj i dopraw solą oraz pieprzem ziołowym lub białym. Formuj duże pulpety i smaż je na złoto ze wszystkich stron. Usmażone pulpety można podawać od razu. Możesz również przełożyć je do naczynia do zapiekania, podlać kilkoma łyżkami wcześniej przygotowanego sosu (bezpieczeniowego, pomidorowego, gulaszu bezmyślnego), przybrać gałązką rozmarynu lub koperku i zapiec w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS