Przygotujemy budyń do kremu:
- Ananasa osączyć zachowując zalewę. Odmierzyć 250 ml zalewy, jeśli tyle nie będzie dolać wody do 250 ml. Zalewę przelać do rondelka, dodać cukier, postawić na ogniu i zagotować.
- Do miski wlać mleko, dodać budyń, mąkę ziemniaczaną, żółtka i dokładnie wymieszać, aby nie było grudek. Rozmieszany budyń z mąką wlać do gotującej się zalewy i ugotować dość gęsty budyń.
- Gdy budyń się zagotuje, zmniejszyć ogień na najmniejszy i trzymać go na małym ogniu mieszając przez około 1-2 minuty. Zdjąć z ognia, nakryć folią spożywczą i odstawić do całkowitego ostygnięcia. Ma mieć temperaturę pokojową jak masło.
Składanie ciasta:
Bezę wyjąć z blaszki.
Z biszkoptu zdjąć papier do pieczenia i papier włożyć z powrotem do blaszki.
Z wierzchu biszkoptu odciąć przypieczoną skórkę i biszkopt włożyć z powrotem do blaszki.
Składniki do nasączenia wymieszać i ponczem nasączyć biszkopt w blaszce, zużyć cały poncz.
Ananasa pokroić na kawałeczki.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS