A A+ A++

Składniki:

150 g Grzybów Snow fungus suszonych 

100 g Sosu teriyaki lub tonkatsu

2 łyżeczki Pasty z czosnku lub 2 pokrojone ząbki czosnku

1 łyżeczka Pasty z chili lub 1 papryczka drobno posiekana

200 g białej kiełbasy pokrojonej w plastry

2 cebule pokrojone w ćwiartki

2 kapusty pak-choy pokrojone w grubą kostkę

50 g jarmużu

1 marchewka pokrojona w słupki

50 g białej rzepy pokrojonej w zapałki

3 łyżki posiekanej kolendry lub szczypiorku

1 łyżeczka majeranku

Pieprz do smaku

3 łyżki oleju

50 ml wody

 

Sposób przygotowania:

  1. Grzyby namocz we wrzątku przez minimum 15 minut, następnie usuń zdrewniałe końcowi i pokrój na drobne kawałki.
  2. Do rozgrzanego woka wlej olej i podsmaż cebulę z pastą z czosnku, dodaj kiełbasę i smaż 3-4 minuty. Następnie dodaj marchew, rzepę, jarmuż, pak-choi, grzyby i smaż kolejne kilka minut, a pod koniec dopraw do smaku pieprzem.
  3. Wymieszaj pastę z chili z sosem teriyaki, jeżeli całość będzie zbyt gęsta, dodaj odrobinę wody i polej przygotowane danie i udekoruj kolendrą lub szczypiorkiem.

 

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp
Poprzedni artykułWłodzimierz Karpiński odwołany ze stanowiska sekretarza Warszawy
Następny artykułНа Херсонщине взорвалась российская мина, есть погибший и раненый