A A+ A++

6 porcji

Czas: 90 minut

Poziom trudności: 1

Poziom ostrości: 1

 

Składniki:

2 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 2-3 posiekane ząbki

2 puszki Grzybów shiitake w zalewie House of Asia

1 kg schabu środkowego

2 cebule drobno pokrojone

1 łyżka majeranku

3 łyżki oleju

2 łyżki drobno pokrojonego szczypiorku

Marynata:

2 łyżki Sosu ostrygowego House of Asia

2 łyżki Sosu sojowego jasnego  House of Asia

Pieprz czarny do smaku

Sos:

150 ml Sosu teriyaki House of Asia

100 ml wody

1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej

 

  1. Schab ułóż na desce i natnij wzdłuż, nie przecinając go do końca. Potem rozłóż, formując szeroki płat, delikatnie rozklep, zamarynuj i odstaw do lodówki najlepiej na noc.
  2. Grzyby przepłucz pod bieżącą wodą, pokrój w drobną kostkę i podsmaż na oleju z cebulą i pastą z czosnku.
  3. Wyjmij mięso, na środek nałóż przygotowany farsz, całość zawiń w rulon i zwiąż sznurkiem . Obsmaż na patelni z każdej strony na rumiany kolor. Następnie wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C na ok. 60 minut.
  4. Przygotuj sos: do rondla wlej sos teriyaki, wodę i doprowadź do wrzenia. Skrobię wymieszaj z odrobiną zimnej wody i połącz z sosem.
  5. Mięso wyjmij z piekarnika pokrój w plastry, polej sosem i posyp szczypiorkiem.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp
Poprzedni artykułPracownicy MOPR żądają podwyżki. Przyszli do ratusza z krzesłem dla prezydenta. “Zapraszamy do rozmów!”
Następny artykułRadary Bystra w polskiej armii. Pierwszy taki system naszego kraju