A A+ A++

SKŁADNIKI

2 kg cukinii ze skórką
25 dkg cebuli
2 papryki czerwone
4 ząbki czosnku
2 czubate łyżki zielonej pietruszki
3 średnie marchewki
1 czubata łyżka soli
1/2 szklanki octu
1/2 szklanki cukru
1/4 szklanki oleju
1 łyżeczka mielonego pieprzu

PRZYGOTOWANIE

Z cukinii wyciąć miąższ i zetrzeć na tarce na bocznych oczkach (tak, jak na mizerię). Cebulę obrać i pokroić w półkrążki. Paprykę obrać, usunąć nasiona i pokroić w nieduże paski. Marchewkę obrać i pokroić. Pietruszkę i czosnek drobno posiekać. Dodać przyprawy. Wszystko wymieszać i odstawić na trzy godziny. Po tym czasie można jeść sałatkę do obiadu. Można również włożyć do półlitrowych słoików, zalać powstałą wodą i zapasteryzować.

Przeczytaj również:

Wioski nie będą już odcięte od świata

Sportowy weekend na ziemi chrzanowskiej

Koronawirus. Piłkarze i działacze dostali wyniki testów

Przewoźnik wznawia kursy minibusów

Koronawirus. 3 nowe przypadki w gminie Krzeszowice

Śmigłowiec zabrał rannego chłopca do szpitala

Obchodów 100-lecia OSP nie będzie. Plany pokrzyżował koronawirus

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułCzy warto skorzystać z usługi wirtualnego biura?
Następny artykułTo już pewne. Rozpocznie się przebudowa al. 29 Listopada