PRZEPIS na quiche z bekonem i brokułem
Składniki:
- 250 g mąki
- ½ kostki masła
- 5-7 łyżek zimnej wody
- 2 jajka
- 1 brokuł
- mała śmietanka 30%
- 0,5 łyżeczki oregano
- 0,5 łyżeczki sproszkowanej cebuli
- boczek wędzony
- Sos czosnkowy Roleski
Przygotowanie
Ciasto na tartę
Mąkę łączymy z masłem, ugniatamy, aż składniki zaczną formować się w płatki.
Dodajemy 5-7 łyżek zimnej wody i ugniatamy do czasu, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą, a ciasto zrobi się suche.
Następnie ciasto układamy na stole, rozwałkowujemy na grubość ok 2 mm i układamy na nasmarowanej tłuszczem blaszce do tarty.
Piekarnik nastawiamy na termoobieg na 200C.
Na tarcie wykładamy papier do pieczenia, a na górę wysypujemy groch, aby go dociążyć.
Pieczemy ok 20 minut, następnie dopiekamy bez grochu i papieru na złotobrązowy kolor.
Odkładamy tartę do przestygnięcia.
Farsz
Rozbijamy dwa jajka do miski, dodajemy jedno małe opakowanie śmietanki 30%, pół łyżeczki oregano i pół łyżeczki sproszkowanej cebuli oraz szczyptę gałki muszkatołowej.
Dokładanie mieszamy, następnie wylewamy masę na cia … czytaj dalej
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS