A A+ A++

BISZKOPT
7 jaj
1 szklanka cukru
5 łyżek mąki
1 łyżka mąki ziemniaczanej
3 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
Biszkopt piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.

MASA
2 opakowania masła
40 dkg chałwy waniliowej
30 dkg bezy
1 opakowanie gorzkiej czekolady
1 budyń waniliowy z cukrem
Ugotować budyń. Masło utrzeć i dodać do niego budyń oraz chałwę. Biszkopt przekroić. Na jedną część biszkoptu nałożyć połowę masy. Ułożyć bezy, jedna koło drugiej. Do drugiej części masy dodać startą czekoladę. Masę (ale nie wszystką) wyłożyć na bezy i przykryć drugą częścią biszkoptu. Pozostałą masę wyłożyć na wierzch i posypać czekoladą.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułBochnia. Trudna sytuacja w Domu Pomocy Społecznej
Następny artykułSamotne święta Łukasza Gikiewicza