BISZKOPT
7 jaj
1 szklanka cukru
5 łyżek mąki
1 łyżka mąki ziemniaczanej
3 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
Biszkopt piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.
MASA
2 opakowania masła
40 dkg chałwy waniliowej
30 dkg bezy
1 opakowanie gorzkiej czekolady
1 budyń waniliowy z cukrem
Ugotować budyń. Masło utrzeć i dodać do niego budyń oraz chałwę. Biszkopt przekroić. Na jedną część biszkoptu nałożyć połowę masy. Ułożyć bezy, jedna koło drugiej. Do drugiej części masy dodać startą czekoladę. Masę (ale nie wszystką) wyłożyć na bezy i przykryć drugą częścią biszkoptu. Pozostałą masę wyłożyć na wierzch i posypać czekoladą.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS