A A+ A++

Udka umyć i rozebrać z kości, delikatnie tak aby nie porozrywać mięsa.
Obsypać solą i pieprzem, dobrze wetrzeć i wstawić do lodówki na około 1 godzinę.
Pieczarki umyć,oczyścić i pokroić na drobne kawałki.
Na patelni roztopić masło, wrzucić pokrojone pieczarki i doprawić solą oraz pieprzem. Jak przestygną, dodać pietruszkę i czosnek. Na końcu dodać drobno pokrojoną mozzarellę. Wymieszać.
Na każdą porcję mięsa dać 2 łyżki farszu i końce zszyć za pomocą nitki.
Ułożyć na blasze wysmarowanej olejem i wstawić do piekarnika na ok 30-40 minut i piec w temp 180 stopni.
Przed spożyciem wyciągnąć nitki. Podawać z ziemniaczanym puree i surówką.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułKultura zwolniona ze składek ZUS. Kto konkretnie?
Następny artykułNowy unijny „podatek od plastiku” wesprze walkę z Covid-19. Ile wynosi i kto zapłaci?