A A+ A++

Bakalie to rewelacyjna mieszanka suszonych owoców oraz orzechów. Są smacznym, a jednocześnie bardzo zdrowym pomysłem na przekąskę. Dzieje się tak, ponieważ bakalie to fantastyczne źródło unikatowych związków mineralnych. Odpowiadają one za osiągnięcie znacznie zdrowszego trybu życia. Jeśli nie wiesz, co zabrać ze sobą do pracy, co chwycić między posiłkami, koniecznie zdecyduj się na bakalie!

Doskonała alternatywa dla słodyczy!

Bakalia to doskonała alternatywa dla słodyczy i wiemy o tym nie od dzisiaj. Czekoladowe przekąski pełne cukru i konserwantów są nam znane i chętnie kupowane nadal przez nieświadomych konsumentów. Znacznie lepszym wyborem są jednak zdrowe i smaczne bakalie, które sprawdzają się jako nietuzinkowa przekąska. Bakalie mogą pochwalić się głównie tym, że są bardzo pożądanym źródłem zdrowych tłuszczów. Orzechy w tych wyjątkowych mieszankach to bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych, odgrywających znaczącą rolę w naszym organizmie. Jeśli chcesz zmienić swoje życie na lepsze, koniecznie zamień zwykłe słodycze na przekąskę typowo bakaliową.

Smak, łatwość nabycia i zjadania

Kolejne powody, dla których warto sięgać po bakalie to ich smak. Różnorodne mieszanki skrywają w sobie orzechy, nasiona oraz suszone owoce. Konkretny wybór zależał będzie od nas samych i tego, co faktycznie lubimy. Jedni mogą przepadać za orzechami włoskimi, inni zaś znacznie bardziej wolą nerkowce lub orzechy brazylijskie. Połączenie wyjątkowego smaku z licznymi mikroelementami to strzał w dziesiątkę dla osób, które chcą coś zmienić w swoim życiu i diecie.

Bakalie są bardzo łatwe w nabyciu. Nie trzeba chodzić do specjalnych bio marketów, wystarczy zwykły sklep spożywczy, aby znaleźć choć jedno dobrej jakości opakowanie z bakaliami. Jeśli chcemy mieć większy wybór, można postawić na wyprawę do większego supermarketu bądź zdecydować się na zakupy online. Obecnie bakalie nie są już tak egzotycznym produktem, jak były jeszcze do niedawna. Są łatwo dostępne, można je zabierać ze sobą do pracy, do szkoły, na zajęcia na uczelni czy na trening.

Bakalie mają to do siebie, że są bardzo wygodne w jedzeniu. Co to oznacza? Nie brudzą, nie są mokre, nie są tłuste. Nie trzeba wycierać rąk po każdym sięgnięciu do pudełka. Bakalie świetnie się sprawdzą jako dodatek do drugiego śniadania lub jako przekąska między posiłkami. Mają twardą, spójną konsystencję, dzięki czemu wiele osób chętnie po nie sięga.

Szerokie spektrum właściwości prozdrowotnych

Bakalie, w tym głównie orzechy, charakteryzują się wieloma aspektami prozdrowotnymi. Znajdziemy w nich cenne dla naszego organizmu kwasy tłuszczowe, ale również witaminy oraz minerały. Przykładem są migdały, które dostarczają do naszego organizmu magnezu wspierającego pracę naszego układu nerwowego. Z kolei rodzynki to rewelacyjne źródło zdrowego, naturalnego cukru. Wiórki kokosowe mają właściwości przeciwbakteryjne i świetnie wspierają naszą odporność. Jak widać, istnieje wiele zalet sięgania po bakalie. Warto sprawdzić to na własnej skórze!

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułAmbasador Ukrainy Wasyl Zwarycz: Potrafimy czynić cuda przed sylwestrem
Następny artykułSylwester i Nowy Rok w telewizji. Co, gdzie i kiedy obejrzeć?