A A+ A++

Złoto dla lodów, srebro dla sera długodojrzewającego i brąz dla czterech produktów. Producenci z powiatu sokólskiego zgarnęli kilka nagród na Podlaskim Święcie Sera, które odbyło się w miniony weekend w Wasilkowie.

REKLAMA


Jury oceniało 88 serów i wyrobów mlecznych.

Oto wyróżnieni:

Złoty medal otrzymały lody z sera koziego „blue’s” z porzeczką z La Storii z Janowa, czyli Daniela Woronowicza.

Srebrny medal dostał „żółty długodojrzewający” od Renaty Sutuła, czyli „Swojskiego sera z Podlasia” z Dąbrowy Białostockiej.

Brązowy medal otrzymali: 

Ser koryciński swojski z truflą – Ser Koryciński Swojski Zarzeccy
Ser „nietupek – nietupski orzech pistacjowy” – Sery Korycińskie Anna i Tomasz Nietupscy
Jacobus – Serowar Sokólski Aurelia i Gabriel Szymczak
Ser typu gouda „pewna koza” i karmelowa pokusa – Pewne źródło – Wojciech Kraśnicki z Trofimówki.  

Podlaskie Święto Sera to wydarzenie przygotowane przez Stowarzyszenie Serowarów Farmerskich i Zagrodowych, które zgromadziło miłośników tradycyjnych smaków z całego regionu.

(orj)

Nasze materiały wideo:

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułЗеленського запросили на саміти НАТО, ЄС та G7
Następny artykułRadni nie zgodzili się na „bon kulturalno-sportowy”