A A+ A++

Składniki:
• 2 pojedyncze filety z kurczaka
• 1 kulka mozzarelli
• 1 łyżeczka suszonego tymianku
• 1 łyżeczka suszonego oregano 
• 1 pomidor lub garść pomidorków koktajlowych
• świeża bazylia
• oliwa

Wykonanie:
Piekarnik nagrzać do 190 stopni Celsjusza. Filety naciąć w kilku miejscach na głębokość ok. 2 cm, nie przecinając mięsa do końca. Doprawić solą i pieprzem, natrzeć tymiankiem i oregano oraz łyżką oliwy. W naczyniu żaroodpornym ułożyć plasterki pomidorów (lub przekrojone na pół pomidorki koktajlowe), doprawić je solą. Położyć filety. Mozzarellę pokroić na cienkie plasterki (tyle plasterków ile nacięć), doprawić solą i włożyć ją w nacięcia w filetach. Wcisnąć też po listku bazylii.

Wstawić do piekarnika i piec około 35 minut (kwadrans przed końcem pieczenia zdjąć przykrycie). Posypać świeżą bazylią.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułTak musiało wyglądać Bizancjum,gdy upadało,mówi o UE francuski poseł Bellamy z EPL
Następny artykułJubileusz 100 – lecie urodzin mieszkanki Gminy Szumowo – Leokadii Suskiej