Małgorzata i Rafał Zacharscy, twórcy Pasieki Dobra Pszczoła oraz marki Wanilia i Migdały zostali uhonorowani podczas prestiżowych Targów Smaki Regionów w Poznaniu. Ich produkty zdobyły najwyższe nagrody, czyli Złoty Medal i Perłę 2025.

Miód z charakterem
Pasieka Dobra Pszczoła zachwyciła jury wyjątkowym miodem spadziowo-lipowym, który otrzymał Złoty Medal Targów. Jak podkreślają właściciele, to dowód na to, że naturalne pszczelarskie wyroby z naszego regionu potrafią konkurować z najlepszymi w kraju.
Smak kaszy z Małyszyna
Z kolei marka Wanilia i Migdały sięgnęła po Perłę 2025, nagrodę o ogólnopolskim zasięgu, przyznaną za farsz przygotowany z lokalnej, niepalonej kaszy gryczanej z Małyszyna. To duży sukces tej marki, który otwiera nowe możliwości promocji regionalnych smaków.
Duma dla regionu
Zacharscy od lat promują zdrową i naturalną żywność. Zdobycie już trzeciego Złotego Medalu oraz pierwszej Perły o ogólnopolskim znaczeniu to dowód na rosnącą rozpoznawalność ich marek.
Smaki Regionów, odbywające się w miniony weekend na Międzynarodowych Targach Poznańskich, to jedna z najważniejszych imprez kulinarnych w Polsce, przyciągająca wystawców i odwiedzających z całego kraju.
🧠 Masz pytanie, temat do poruszenia, a może opinię?
Skontaktuj się z redakcją – Twoje zdanie ma znaczenie!
Napisz do nas
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Pozytywnie
Neutralnie
Negatywnie
Lubię to!
Super
Ekscytujący
Ciekawy
Smieszny
Smutny
Wściekły
Przerażony
Szokujący
Wzruszający
Rozczarowany
Zaskoczony
Prawda
Manipulacja
Fake news

Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS