A A+ A++

Przez dwadzieścia lat pracowałam w biurze, ale może w Polsce się przebranżowię, zobaczymy – mówiła jedna z uczestniczek.

Szesnaście ukraińskich uchodźczyń odebrało we wtorek dyplomy z zaliczeniem dwumiesięcznego kursu kulinarnego w ramach projektu „Like a Chef”. Projekt zorganizował olsztyński Bank Żywności.

Chcesz dostawać mailem najważniejsze informacje z Olsztyna? Zapisz się na nasz bezpłatny newsletter. Prześlij go także rodzinie i znajomym.

Od konfitowania do sous-vide

– Kurs ma pomóc tym kobietom w wejściu na nasz rynek pracy – podkreślał tuż przed wręczeniem dyplomów Maciej Maciejewski, jeden z trzech zawodowych szefów kuchni, którzy szkolili Ukrainki. – Oprócz nowych umiejętności kucharskich pomogliśmy im podszkolić się językowo, poszerzając słownictwo gastronomiczne niezbędne przy pracy w naszej branży.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułRasmus Jensen wybrał klub w Polsce!
Następny artykułPolicja Przemyśl: Krajowy program przeciwdziałania przemocy w rodzinie