Propozycja na szybki obiad lub kolację. Do filetu możemy dodawać ulubione warzywa, a ryż ugotować dzień wcześniej. Danie będzie lepiej smakować, jeżeli użyjemy ryżu paraboiled, który się nie rozgotuje. Przygotowaną potrawę podajemy na gorąco z dowolną surówką.
{ads}
Filet z kurczaka z ryżem
Składniki:
– 1 filet z kurczaka,
– 2 papryki czerwone,
– pół cukinii,
– 1 cebula,
– pół puszki kukurydzy,
– 1 torebka gotowanego ryżu paraboiled,
– olej do smażenia przyprawy
Przygotowanie:
Filet kroimy w paski i smażymy na patelni. Gdy będzie już miękki dodajemy pokrojone w paski warzywa, pół szklanki bulionu lub wody oraz kukurydzę. Dusimy na wolnym ogniu do miękkości. Przyprawiamy ulubionymi przyprawami: solą, pieprzem, papryką, ziołami. Na koniec dodajemy ugotowany ryż i mieszamy wszystko razem.
Smacznego!
(orj)
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS