A A+ A++

Propozycja na szybki obiad lub kolację. Do filetu możemy dodawać ulubione warzywa, a ryż ugotować dzień wcześniej. Danie będzie lepiej smakować, jeżeli użyjemy ryżu paraboiled, który się nie rozgotuje. Przygotowaną potrawę podajemy na gorąco z dowolną surówką. 

 

{ads}

Filet z kurczaka z ryżem

Składniki:

– 1 filet z kurczaka,
– 2 papryki czerwone,
– pół cukinii,
– 1 cebula,
– pół puszki kukurydzy,
– 1 torebka gotowanego ryżu paraboiled, 
– olej do smażenia przyprawy

Przygotowanie:

Filet kroimy w paski i smażymy na patelni. Gdy będzie już miękki dodajemy pokrojone w paski warzywa, pół szklanki bulionu lub wody oraz kukurydzę. Dusimy na wolnym ogniu do miękkości. Przyprawiamy ulubionymi przyprawami: solą, pieprzem, papryką, ziołami. Na koniec dodajemy ugotowany ryż i mieszamy wszystko razem. 

Smacznego! 

(orj)

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułOgrzewanie gazowe, czy jest tańsze niż ogrzewanie olejowe? Jakie wybrać? Sprawdź!
Następny artykułUdany debiut stypendystek Prezydenta Miasta