A A+ A++

Łupiny z bobowych ziaren możemy wykorzystać również do przygotowania bardzo smacznych kotlecików, przypominających trochę słynne falafele. Potrzebujemy: łupinki z bobu, gotowaną ciecierzycę, mąkę ryżową, cebulę, czosnek, sok z cytryny, oliwę z oliwy, kmin rzymski, ostrą paprykę, sól i pieprz. Skórki kroimy dość drobno i miksujemy z oliwą na gładką masę. Dodajemy pozostałe składniki: ciecierzycę, posiekaną cebulę i czosnek, sok z cytryny i przyprawy. Miksujemy, dodajemy tyle mąki, by masa była zwarta, formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i smażymy kotlety w głębokim tłuszczu.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPZU pamięta o bohaterach Powstania Warszawskiego
Następny artykułWariant Delta staje się w Polsce dominujący. Minister Niedzielski pokazał porażające dane