STYL ŻYCIA | Czwartek, 28 maja (10:33)
Mieszkańcy Azji przyzwyczaili nas już do tego, że lubują się w dość osobliwych przysmakach. Ale danie serwowane przez Yuto Shinoharę i jego kucharzy jest niecodzienne nawet jak na azjatyckie warunki. Japoński szef kuchni specjalizuje się w potrawie, którą znają dobrze wszyscy bywalcy modnych restauracji dużych miast i które musi koniecznie pojawić się w każdej rozmowie o tematyce gastronomicznej – ramenie. Ramen przywędrował do Japonii z Chin około XIX wieku, a prawdziwą popularność zyskał po II Wojnie Światowej. Nikt jednak nie podejrzewałby, że można przyrządzić go w ten sposób. Bazą ramenu w tej dziwnej wersji nie jest bowiem drób, wieprzowina czy ryby…
1 / 8
Shinohara stworzył autorski przepis, według którego podstawą tradycyjnej azjatyckiej zupy są smażone świerszcze. Zapach podobno nie różni się od tego, jaki poczuć można od „klasycznej” wersji…
Źródło: East News
udos … czytaj dalej
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS