A A+ A++

Kotlety po mazursku – schabowe z niespodzianką w środku.

Zobacz również:

Skąd pomysł na takie roladki?

Kotlety po mazursku – przepis

  • 1 kg schabu wieprzowego bez kości

  • 3 jaja ugotowane na twardo

  • 300 g szynki

  • 100 g sera żółtego np. gouda

  • 2 łyżki ketchupu lub koncentratu pomidorowego

  • koperek lub natka pietruszki

  • 3 jajka do panierowania

  • bułka tarta do panierki

  • sól i pieprz do smaku

  • olej do smażenia

  1. Schab pokrój na plastry i porządnie rozbij – jak na porządnego schabowego. Posól i popieprz.

  2. W misce połącz starte na grubo jajka na twardo, pokrojoną szynkę, starty ser i ketchup lub koncentrat oraz natkę lub koperek. Wymieszaj.

  3. Na każdy plaster mięsa nałóż łyżkę farszu i zawiń w roladkę – z bokami do środka, żeby nic nie wypłynęło.

  4. Obtocz w jajku, potem w bułce tartej.

  5. Smaż na złoto na dobrze rozgrzanym oleju – aż będą chrupiące i gotowe w środku.

Kotlety po mazursku możesz podać z pieczonymi ziemniakami i sałatkąCanvaProINTERIA.PL

Z czym podawać kotlety po mazursku?

Zobacz również:

Maria Niklińska: Sława i popularność powinny być stworzone dla dorosłychKatarzyna ZdanowiczINTERIA.PL

Oceń artykuł

Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułMedia: Jest decyzja ws. przyszłości proboszcza Bazyliki Mariackiej
Następny artykułKultowy Warhammer za darmo. Polski serwis rozdaje graczom prezent!