A A+ A++

Tofu to przede wszystkim bogactwo pełnowartościowego białka, zawierającego aminokwasy egzogenne. Zawiera tłuszcz roślinny, z czego większość stanowią tłuszcze nienasycone, kwas linolowy i lecytyna. Ponadto, tofu jest źródłem wapnia, soli żelaza, potasu, fosforu, sodu, witamin z grupy B i witaminy E. Wartość energetyczna 100 g produktu to 80-100 kcal.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułUkład Samsunga i AMD nieznacznie opóźniony
Następny artykułDzień Kultury Fizycznej