A A+ A++

1. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dolać śmietankę i dalej miksować.

2. Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiać do masy jajecznej i wymieszać za pomocą rózgi.

3. Blaszkę o wymiarach 30 cm x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia wylać ciasto i piec około 20-30 min. w 180 stopniach.

4. Po upieczeniu odwrócić do góry nogami, zdjąć papier i przekroić na pół.

5. Wszystkie składniki na krem zmiksować i nałożyć na blat ciasta, dokładnie rozsmarować i przełożyć drugim blatem.

6. Jeśli nie masz śmietanki double, możesz użyć śmietanki 30 proc. i 200 g mascarpone.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułNowe samochody dla GOPR od bielskiej spółki
Następny artykułPOWIAT SANOCKI: Wstrzymane inwestycje drogowe? Trzeba ratować szpital