1. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dolać śmietankę i dalej miksować.
2. Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiać do masy jajecznej i wymieszać za pomocą rózgi.
3. Blaszkę o wymiarach 30 cm x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia wylać ciasto i piec około 20-30 min. w 180 stopniach.
4. Po upieczeniu odwrócić do góry nogami, zdjąć papier i przekroić na pół.
5. Wszystkie składniki na krem zmiksować i nałożyć na blat ciasta, dokładnie rozsmarować i przełożyć drugim blatem.
6. Jeśli nie masz śmietanki double, możesz użyć śmietanki 30 proc. i 200 g mascarpone.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS