A A+ A++

Składniki (na 2-3 porcje):
• 180g-200 g makaronu (użyłam szpinakowego)
• 2-3 garście pomidorków koktajlowych
• 2-3 ząbki czosnku
• 50 g orzeszków pinii
• dwie łyżki oliwy
• ser grana padano lub parmezan
• kilka listków świeżej bazylii
• oliwki (opcjonalnie)

Przygotowanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie. W międzyczasie na patelni rozgrzać oliwę, podsmażać przekrojone na pół pomidorki z posiekanym czosnkiem przez ok. 3 minuty. Uprażyć orzeszki pinii na suchej patelni.
Makaron wrzucić do wrzątku, ugotować al dente. Zmieszać z pomidorami. Wszystko dusić przez 30 sekund, aby smaki się połączyły.
Gotowy makaron posypać serem, orzeszkami pinii i udekorować świeżą bazylią. Można dodać oliwki. Podawać od razu.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułJestem biskupem jasnogórskim
Następny artykułW tygodniku „Sieci”: Kulisy afery w radiowej Trójce