A A+ A++

Coś dla miłośników owoców morza. Szybkie, pyszne danie we włoskim stylu. Jego przygotowanie zajmuje niewiele czasu. Zjedzenie też.

Składniki:

  • 300 g makaronu
  • 300 krewetek
  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • 50 ml białego wina
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 1 mała papryczka chili
  • oliwa z oliwek
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • orzeszki pinii (opcjonalnie)

Wykonanie:

Czosnek i papryczkę posiekaj, podsmaż na patelni z oliwą. Dodaj krewetki do podsmażonego czosnku i papryczki. Podsmażaj je 3-4 minuty. Na koniec dołóż pomidorki. Na patelnię wlej białe wino, poczekaj, aż odparuje. Zdejmij z palnika gotowy sos. Na patelnię z krewetkami przełóż ugotowany al dente makaron, wymieszaj składniki i przełóż danie na talerze. Posyp posiekaną pietruszką. Można posypać – jeśli ktoś lubi – uprażonymi orzeszkami pinii.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPrzed Motorem Lublin trudne zadanie. Jedzie we Wrocławiu z Betardem Spartą
Następny artykułKolejna książka Jarosława Sawiaka