BISZKOPT:
6 jaj
6 łyżek mąki
5 łyżek cukru + cukier waniliowy
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
Ubić białka. Pod koniec ubijania dodać cukier i chwilkę ubijać, następnie żółtka i mąkę. Wymieszać bardzo delikatnie mikserem lub łyżką. Piec 20-30 minut w temp. 180 st. C
MASA BUDYNIOWA:
3 jajka
3 cukry waniliowe
niecałe pół szklanki cukru
2 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej
0,5 litra mleka
Składniki ubić mikserem. Zagotować mleko i wlewać powoli do ubitej masy. Ugotować budyń
Na zimny biszkopt wyłożyć masę i truskawki. Na wierzch wylać 2 schłodzone i lekko tężejące już galaretki truskawkowe. Ciasto pozostawić w lodówce do schłodzenia.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS