A A+ A++

BISZKOPT:

6 jaj

6 łyżek mąki

5 łyżek cukru + cukier waniliowy

1/3 łyżeczki proszku do pieczenia

Ubić białka. Pod koniec ubijania dodać cukier i chwilkę ubijać, następnie żółtka i mąkę. Wymieszać bardzo delikatnie mikserem lub łyżką. Piec 20-30 minut w temp. 180 st. C

MASA BUDYNIOWA:

3 jajka

3 cukry waniliowe

niecałe pół szklanki cukru

2 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej

0,5 litra mleka

Składniki ubić mikserem. Zagotować mleko i wlewać powoli do ubitej masy. Ugotować budyń

Na zimny biszkopt wyłożyć masę i truskawki. Na wierzch wylać 2 schłodzone i lekko tężejące już galaretki truskawkowe. Ciasto pozostawić w lodówce do schłodzenia.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułStrefy bezpieczeństwa przy kasach na dworcach PKP
Następny artykułKolejna osoba zarażona koronawirusem w Żorach