A A+ A++

W moim domu każdy lubi piec, na święta jest mała rywalizacja – mówi Antoni Rochala, który pochodzi z Łodzi, a mieszka we Florencji i wykłada w prestiżowej szkole kulinarnej.

Rozmowa z Antonim Rochalą, cukiernikiem, absolwentem i nauczycielem florenckiej szkoły sztuki kulinarnej Cordon Bleu, finalistą pierwszej edycji programu Bake Off w Polsce.

Alicja Zboińska: Rozstrzygnijmy ten spór na dobre: które ciasta są lepsze – włoskie czy polskie?

Antoni Rochala: To bardzo złożone pytanie. Jest wiele rzeczy, które uwielbiam we włoskim cukiernictwie, ale jednak polskie jest dla nas ciekawsze. Nie jest takie słodkie i „zapychające” jak włoskie. Polskie jest przyjemne, świeże, nam jest bardzo blisko – jeśli chodzi o nowoczesne cukiernictwo – do Francji.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułWOT Zaplanuj z nami wojskową przygodę. Kalendarz szkoleń 2 Lubelskiej Brygady Obrony Terytorialnej na 2024 rok.  
Następny artykułKoniec remontu drogi na 6 Sierpnia |#LPU24.pl