W moim domu każdy lubi piec, na święta jest mała rywalizacja – mówi Antoni Rochala, który pochodzi z Łodzi, a mieszka we Florencji i wykłada w prestiżowej szkole kulinarnej.
Rozmowa z Antonim Rochalą, cukiernikiem, absolwentem i nauczycielem florenckiej szkoły sztuki kulinarnej Cordon Bleu, finalistą pierwszej edycji programu Bake Off w Polsce.
Alicja Zboińska: Rozstrzygnijmy ten spór na dobre: które ciasta są lepsze – włoskie czy polskie?
Antoni Rochala: To bardzo złożone pytanie. Jest wiele rzeczy, które uwielbiam we włoskim cukiernictwie, ale jednak polskie jest dla nas ciekawsze. Nie jest takie słodkie i „zapychające” jak włoskie. Polskie jest przyjemne, świeże, nam jest bardzo blisko – jeśli chodzi o nowoczesne cukiernictwo – do Francji.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS