A A+ A++

Czy można wyobrazić sobie wakacje i lato bez pysznego ochłodzenia, jakie dają lody? Niezależnie od tego, gdzie akurat przebywasz – w pracy, na urlopie czy spacerze, zimny deser jest świetną przekąską. Na rynku możesz dostać wiele rodzajów tego wybornego deseru – od świderków, przez włoskie, aż po naturalne produkty rzemieślnicze. Sprawdź, jakie są zalety wszystkich tych lodów!

Wirtuoz wśród klasyków

Lody z automatu to prawdziwe klasyki. A do ich stworzenia wystarczy dobra receptura mieszanki i przelanie jej do maszyny. By w pełni zadowolić klientów, dobieraj jak najlepsze składniki. Ich jakość nie może budzić wątpliwości. Produkt przygotowany na ich bazie musi też zostać odpowiednio zmrożony przez wysokiej jakości sprzęt. Maszyna do lodów amerykańskich pozwoli wyczarować piękne i smaczne świderki, których konsystencja z pewnością każdego zachwyci. Świetnym sposobem na urozmaicenie menu jest inwestycja w automat do lodów włoskich! Idealnie napowietrzona konsystencja sprawi, że nigdy nie będziesz mieć dość!

Naturalne alternatywy

Lody naturalne ostatnimi czasy są prawdziwym hitem. W dobie smukłych i wysportowanych sylwetek, lody napakowane chemią idą w odstawkę. Przede wszystkim niepowtarzalny smak lodów powstaje z naturalnych składników najwyższej jakości. Naturalne lody mogą wystąpić w formie sorbetu lub mlecznej. Te pierwsze wykonuje się z owoców, past owocowych, przecierów, wody i cukru. Oczywiście receptura może być za każdym razem inna, dlatego produkty te są niepowtarzalne. Z kolei lody mleczne zawierają (oprócz mleka) śmietankę, cukier i aromaty, które nadają im smak.

Stworzenie rzemieślniczych specjałów wymaga jednak zastosowania odpowiednich urządzeń. By mieszanka mogła powstać, konieczne jest przeprowadzenie procesu pasteryzacji. W specjalnej maszynie (pasteryzator do lodów) mieszanka zostaje podgrzana do temperatury około 80o, a następnie schłodzona do 4oC. Dzięki temu z masy lodowej znikają wszelkie bakterie, a ponadto jest ona pyszna oraz zdrowa. Warto również postawić na wysokiej klasy konserwator do lodów, który będzie dbał o odpowiednią temperaturę i świeżość wszystkich smaków.

Decydując się na zakup maszyny warto pamiętać, że taka inwestycja jest opłacalna i z pewnością zwróci się podczas użytkowania. Dzięki innowacyjnym technologiom, produkowanie każdego rodzaju lodów jest prostsze. Nawet naturalne lody można wytwarzać z pomocą urządzeń, które sporą ilość pracy wykonają za Ciebie – sprawdź ofertę Liron Polska i wybierz sprzęt dopasowany do swoich potrzeb.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułEuropa wraca do rozmów o imporcie turkmeńskiego gazu z pominięciem Rosji
Następny artykułGrounded prezentuje świat pomniejszonych ludzi. Microsoft przygotowuje na premierę