oprac. Katarzyna Gileta
14-10-2020 (14:18)
Propozycja na szybki obiad w azjatyckim stylu dla całej rodziny. Miękki i soczysty filet z kurczaka z mieszanką chińską, podany z ryżem curry. Przepis dostaliśmy od pani Beaty, autorki bloga “Kulinarna chwila” na dziejesiewp.pl.
3.0
(2 głosy)
dziejesie.wp.pl
Składniki
- 1 podwójny filet z kurczaka
- olej do smażenia
- 1 opakowanie warzyw chińskich
- fix do potraw po chińsku
- 1 puszka kukurydzy konserwowej
- ½ kg pieczarek
- 2 torebki ryżu
- papryka ostra
- 2 łyżki curry
- sól
Przepis
- Mięso kroimy na mniejsze kawałki, doprawiamy jedną łyżką przyprawy curry oraz solą. Smażymy na rozgrzanym oleju.
- Na dużej patelni lub w woku rozgrzewamy olej i podsmażamy chińską mieszankę. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki oraz odlaną z zalewy kukurydzę.
- Pod koniec dodajemy fix rozrobiony w 1 szklance wody, chwilkę gotujemy.
- Potrawkę podajemy z ugotowanym ryżem z jedną łyżką curry.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kurczak po chińsku z ryżem. Pomysł na szybki obiad
Podziel się opinią
Bądź z nami na bieżąco
na Instagramie
👍Lubię to!
na Facebooku
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.
-
Sałatka z wędzoną makrelą i makaronem. Lekka i pyszna
-
Kotlety brokułowe z mozzarellą. Miękkie i soczyste
-
Sałatka warstwowa. Powiew wiosny na talerzu
-
Szybka sałatka imprezowa. Goście poproszą o dokładkę
-
Łazanki z makiem
-
Chłodnik z arbuza i melona. Orzeźwia i gasi pragnienie
-
Jak zrobić domową zupkę chińską
-
Wegańskie spring rollsy
-
Miska czarnej fasoli. Kolorowa przekąska
-
Obiad w azjatyckim stylu. Chińszczyzna z makaronem
-
Sałatka z makaronem ryżowym
Zobacz więcej: Obiad
-
Gołąbki wegetariańskie według receptury z 1910 roku
-
Pierogi z jagnięciną. Farsz, który zaskoczy cię smakiem
-
Cukinia faszerowana pełnoziarnistym kuskusem, suszonymi pomidorami, pieczarkami i mozzarellą
-
Danie Główne: pierogi z morelami
-
Pierogi z bobem i czereśniami. Przełam klasykę!
-
Chrupiąca pita z kurczakiem, bazylią tajską, majonezem, wasabi i pomidorem. Przepis Tomasza Jakubiaka
-
Nadziewane kieszonki z kurczaka. Pyszne i aromatyczne
-
Czosnkowy kurczak w cieście. Szybki obiad
-
Drobiowe szyszki. Przepyszny sposób na kurczaka
-
Pierś kurczaka w sosie pieczarkowym. Przepyszny sposób na obiad
-
Drobiowe kotlety z serem. Smakowity pomysł na prosty obiad
-
Pierś z kurczaka z purée ziemniaczano-selerowym i zieloną fasolką szparagową
-
Makaronowe muszle z pieczarkami
-
Zapiekanka z patelni z kurczakiem, boczkiem i dynią
-
Paella z kurczakiem
-
Naleśniki cytrynowo-kokosowe bez cukru
-
Prosty łosoś na chipsach z ziemniaka
-
Duszona pieczeń wołowa według przepisu z 1913 r.
-
Pieczarki z kremowym farszem. Przekąska Damiana Kordasa
-
Wytrawne walentynkowe babeczki. Smakują bajecznie
-
Maczanka krakowska. Robiła furorę wieki przed hamburgerami
-
Propozycja na jesień. Serowe grzyby
-
Camembert z nadzieniem z pieczarek i szynki. Pyszna przekąska
Zobacz więcej: Curry
-
Sos curry. Jak go przygotować?
-
Aromatyczna zupa curry. Konkurencja dla polskiego rosołu
-
Kasza z warzywami. Sposób na szybki i wartościowy posiłek
-
Kotleciki kofta w sosie curry. Mięciutkie i pełne smaku
-
Udka kurczaka w curry. Przepis Ewy Wachowicz
-
Niemieckie kiełbaski z curry
-
Kremowa zupa z kukurydzy. Receptura ma ponad 100 lat
-
Szybka i smaczna surówka
-
Sałatka z żółtego sera, kukurydzy i winogron
-
Kotlety mielone z kukurydzą. Jeszcze lepsze niż tradycyjne
-
Sycąca zupa z kukurydzą i szpinakiem. Wegańska i bezglutenowa
Zobacz więcej: Kurczak
-
Kurczak duszony w sosie paprykowym. Miękki i aromatyczny
-
Ziołowe roladki z kurczaka. Sekretem jest aromatyczny sos
-
Kurczak w bazylii. Pachnie obłędnie
-
Soczyste placuszki z kurczakiem i serem. Zamiast zwykłych kotletów
-
Kurczaki pieczone z kiszonymi cytrusami i tymiankiem
-
Flaczki drobiowe. Klasyk kuchni PRL
Zobacz więcej: Ryż
-
Szyszki z ryżu preparowanego. Kultowy deser z minionej epoki
-
Ryżowe placuszki w chrupiącej panierce. Doskonałe na śniadanie
-
Kuleczki ryżowe. Świetny dodatek do obiadu
-
Sałatka warstwowa. Powiew wiosny na talerzu
-
Kremowe risotto z dynią. Jesienne danie we włoskim stylu
-
Potrawka z młodego chlebowca
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS