A A+ A++

Mimo że Wielkanoc już dawno za nami, w ubiegłym tygodniu rozdane zostały podziękowania i nagrody laureatom konkursu organizowanego przez urząd marszałkowski województwa lubelskiego „Kulinarne Skarby Wielkanocy”.


Wśród nagrodzonych potraw znalazły się również te z powiatu krasnostawskiego: z gminy Fajsławice – sałatka wielkanocna fajsławicka przygotowana przez Krystynę Brzozowską z Gminnego Stowarzyszenia Aktywnych Kobiet w Fajsławicach, tradycyjna kiełbasa fajsławicka Magdaleny Jagiełło z Woli Idzikowskiej, pasztet z królika Krystyny Maros (KGW Siedliska) oraz z gminy Gorzków: marynowany schab z pastą chrzanową jajeczną w galarecie Moniki Błędkowskiej z Zespołu Kulinarnego z Gorzkowa. (k)


Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułHarry Kane trafi do Barcelony?
Następny artykułJoanna Racewicz zapytała o pandemię. “Odpowiedzi bywają zaskakujące”