Mimo że Wielkanoc już dawno za nami, w ubiegłym tygodniu rozdane zostały podziękowania i nagrody laureatom konkursu organizowanego przez urząd marszałkowski województwa lubelskiego „Kulinarne Skarby Wielkanocy”.
Wśród nagrodzonych potraw znalazły się również te z powiatu krasnostawskiego: z gminy Fajsławice – sałatka wielkanocna fajsławicka przygotowana przez Krystynę Brzozowską z Gminnego Stowarzyszenia Aktywnych Kobiet w Fajsławicach, tradycyjna kiełbasa fajsławicka Magdaleny Jagiełło z Woli Idzikowskiej, pasztet z królika Krystyny Maros (KGW Siedliska) oraz z gminy Gorzków: marynowany schab z pastą chrzanową jajeczną w galarecie Moniki Błędkowskiej z Zespołu Kulinarnego z Gorzkowa. (k)
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS