A A+ A++

Głównym składnikiem obecnym w tajskiej kuchni jest kokos. Stosuje się wodę kokosową, mleko kokosowe, cukier kokosowy, olej kokosowy, świeży kokos, wiórki kokosowe. Równie często w potrawach tajskich spotkamy trawę cytrynową, kolendrę, sos sojowy, rybny albo ostrygowy, liście limonki, bazylię, tofu, imbir, curry, czosnek. Oczywiście, od kiedy Tajowie poznali chili, ich kuchnia należy do jednej z najbardziej pikantnych kuchni świata.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułRosjanie znów grają gazem. Przepływ na Słowację spada
Następny artykułDJI Mini 3 Pro – taki mały może wielkim być