A A+ A++

W duńskim menu znajdują się różnego rodzaju mięsa (wieprzowina, wołowina, drób), ryby (przede wszystkim śledzie podawane na wiele sposobów), ziemniaki praktycznie pod każdą postacią, zawiesiste sosy, sery (wędzone, pleśniowe, topione), pieczywo oraz warzywa: brokuły, szparagi, pomidory, ogórki. Bardzo ważne są dla nich produkty pochodzenia ekologicznego, dlatego w Danii znajduje się mnóstwo sklepów ze zdrową organiczną żywnością.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPotulice: Resocjalizacja w świątecznym wydaniu
Następny artykułWybrano imię dla potężnej maszyny TBM. Przesłano 9 tysięcy głosów (ZDJĘCIA)