A A+ A++

Masło/margarynę wymieszać z żółtkiem oraz następnie z mąką i przyprawami. Zagniecione ciasto wstawić do lodówki – minimum na 30 minut. Po tym czasie ciasto cienko rozwałkować i pokroić na kwadraty o boku około 7 cm.

Na środku każdego kawałka położyć po 1/2-3/4 łyżeczki nadzienia. Kwadraty złożyć po przekątnej delikatnie zlepiając wszystkie boki. Rożki przełożyć na formę wysłaną papierem do pieczenia, posmarować roztrzepanym białkiem oraz opcjonalnie posypać pestkami i dowolnymi przyprawami. Ciastka piec w rozgrzanym piekarniku przez około 12-14 minut w 190 stopniach.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułAkademia Szkolnictwa AS jedyną nagrodzoną wyróżnieniem szkołą w Inowrocławiu!
Następny artykułZapytaj o mały ZUS plus – dyżur telefoniczny eksperta