1. Mięso przekładamy do miski. Przyprawiamy solą i pieprzem.
2. Cukinię ścieramy razem ze skórką na tarce na dużych oczkach, odciskamy z nadmiaru wody i dodajemy do mięsa.
3. Wyciskamy ząbki czosnku i dodajemy łyżkę bułki tartej. Wszystko dokładnie wyrabiamy.
4. Formujemy kulki, lekko je spłaszczamy i obtaczamy w bułce tartej.
5. Na patelni rozgrzewamy olej, układamy kotlety i smażymy na niewielkim ogniu, na rumiano z dwóch stron. Kotlety możemy również przygotować na grillu elektrycznym.
1. Do mięsa dodajemy obrane i posiekane pieczarki oraz namoczoną w mleku i odciśnięta bułkę.
2. Dodajemy drobno pokrojoną pietruszkę, posiekaną i przyrumienioną cebulkę, jajko, sól, pieprz i dokładnie wyrabiamy.
3. Kotlety obtaczamy w tartej bułce i smażymy po 5 min z każdej strony.
1. Mięso przekładamy do dużej miski. Cebulę siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę, aż się zeszkli.
2. Kapustę odsączamy z nadmiaru soku i siekamy.
3. Do mięsa dodajemy ostudzoną cebulkę, kapustę, jajko i doprawiamy szczyptą soli i świeżo mielonym pieprzem.
4. Dokładnie mieszamy, aby wszystkie składniki się połączyły.
5. Z mięsnej masy formujemy kotlety i smażymy je z obu stron.
1. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kosteczkę i szklimy na odrobinie oleju.
2. Bułkę tartą zalewamy mlekiem. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko dodajemy wymieszaną bułkę tartą z mlekiem, musztardę i starannie wyrabiamy.
3. Mięso solimy i pieprzymy do smaku, dodajemy zeszklona cebulę i wyrabiamy raz jeszcze. Odstawiamy na minimum 30 minut.
4. Następnie wilgotnymi rękami formujemy kotlety. Każdy kotlet panierujemy w bułce tartej.
5. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS