15 listopada o godz. 19:00 w Sali Akustycznej Zamku Królewskiego w Niepołomicach odbędzie się kolacja pokazowa pod hasłem „Królewskie Smaki Bony Sforzy”. Wydarzenie organizuje Restauracja Zamek Królewski we współpracy z Chefs Culinar Polska.
Wieczór poprowadzą dwaj kucharze:
- Paweł Wąs – szef kuchni restauracji na Zamku Królewskim w Niepołomicach, wcześniej związany z kilkoma krakowskimi lokalami. W swojej pracy łączy tradycyjne inspiracje z bardziej współczesnymi kompozycjami.
- Tomasz Nakonieczny – szef kuchni i doradca kulinarny Chefs Culinar Polska. Doświadczenie zdobywał w różnych regionach kraju oraz m.in. podczas stażu w restauracji wyróżnionej gwiazdką Michelin.
W programie przewidziano pięciodaniową kolację przygotowaną specjalnie na tę okazję. Część potraw będzie powstawać na oczach uczestników w ramach tzw. live cooking. Dodatkowo dostępna będzie opcja wine pairingu – podawane wina pochodzą z winnicy Majątek Drzewce. Towarzyszyć będzie muzyka na żywo w wykonaniu zespołu Blue Transfer.
Udział w wydarzeniu jest odpłatny, a liczba miejsc ograniczona.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Pozytywnie
Neutralnie
Negatywnie
Lubię to!
Super
Ekscytujący
Ciekawy
Smieszny
Smutny
Wściekły
Przerażony
Szokujący
Wzruszający
Rozczarowany
Zaskoczony
Prawda
Manipulacja
Fake news

Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS