A A+ A++

15 listopada o godz. 19:00 w Sali Akustycznej Zamku Królewskiego w Niepołomicach odbędzie się kolacja pokazowa pod hasłem „Królewskie Smaki Bony Sforzy”. Wydarzenie organizuje Restauracja Zamek Królewski we współpracy z Chefs Culinar Polska.

Wieczór poprowadzą dwaj kucharze:

  • Paweł Wąs – szef kuchni restauracji na Zamku Królewskim w Niepołomicach, wcześniej związany z kilkoma krakowskimi lokalami. W swojej pracy łączy tradycyjne inspiracje z bardziej współczesnymi kompozycjami.
  • Tomasz Nakonieczny – szef kuchni i doradca kulinarny Chefs Culinar Polska. Doświadczenie zdobywał w różnych regionach kraju oraz m.in. podczas stażu w restauracji wyróżnionej gwiazdką Michelin.

W programie przewidziano pięciodaniową kolację przygotowaną specjalnie na tę okazję. Część potraw będzie powstawać na oczach uczestników w ramach tzw. live cooking. Dodatkowo dostępna będzie opcja wine pairingu – podawane wina pochodzą z winnicy Majątek Drzewce. Towarzyszyć będzie muzyka na żywo w wykonaniu zespołu Blue Transfer.

Udział w wydarzeniu jest odpłatny, a liczba miejsc ograniczona.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułHajto się nie certolił. Poszło o Legię. “Niech się zastanowi, czy nie pomylił zawodu”
Następny artykułCelowo wjeżdżał w ludzi. Dramatyczne sceny we Francji