A A+ A++
  • Papryki kroimy na pół, wydrążamy nasiona. 

  • Bakłażana kroimy na pół i skórkę nacinamy. 

  • Warzywa wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 30 minut, aż będą dobrze przyrumienione. 

  • W zastępstwie możemy użyć patelni grillowej albo ułożyć paprykę i bakłażana na ruszcie. 

  • Kiedy warzywa będą gotowe, dodajmy czosnek i miksujemy na gładką masę, którą później przekładamy na patelnie z oliwą. 

  • Doprawiamy dwoma łyżkami octu winnego, solą i pieprzem oraz dusimy na małym ogniu przez 1,5 godziny, aby odparowała woda. 

  • Gotowy ajwar można przełożyć do słoiczków i zapasteryzować. … czytaj dalej

  • Oryginalne źródło: ZOBACZ
    0
    Udostępnij na fb
    Udostępnij na twitter
    Udostępnij na WhatsApp

    Oryginalne źródło ZOBACZ

    Subskrybuj
    Powiadom o

    Dodaj kanał RSS

    Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

    Dodaj kanał RSS
    0 komentarzy
    Informacje zwrotne w treści
    Wyświetl wszystkie komentarze
    Poprzedni artykułПромоутер украинского боксера хочет организовать бой против россиянина
    Następny artykułNBA: Luka Doncić przerósł już chorwacką legendę?