A A+ A++

Klaudia Krajewska z Windy zajęła pierwsze miejsce w konkursie na najsmaczniejszą potrawę z ziemniaka. Konkurs odbył się w ramach tradycyjnego Święta Pieczonego Ziemniaka.

– Było kartoflowo i pysznie – podsumowuje wydarzenie Marta Kamińska, wójt gminy Barciany. – Dziękuję za organizację i sponsoring właścicielce restauracji Feniks, Eli Biedrawie oraz za sponsorowanie nagród Reginie Bieńko i Wiesławowi Gajdowskiemu. Nieoceniona była też pomoc stowarzyszenia Baba Pruska i Krzysztofa Stobniaka oraz stowarzyszenia Wama Coop – dodaje Marta Kamińska.

Zdaniem jurorów, najsmaczniejszą potrawę, której głównym składnikiem miały być ziemniaki (80 procent), przygotowała Klaudia Krajewska. Drugie miejsce zajęła Wiktoria Grzesiuk ze Skandawy, a trzecie Kamila Hause z Barcian. Nagrodę specjalną stowarzyszenia Baba Pruska otrzymała Małgorzata Pacak, a wyróżnienia trafiły do Wiesławy Kobylińskiej, Jolanty Majewskiej, Koła Gospodyń Wiejskich w Drogoszach i Natalii Stadnyk. red

Fot. Facebook.com


Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułBudują przedłużenie Światowida, zamkną fragment jezdni
Następny artykułPuck. Obywatelskie zatrzymanie kompletnie pijanego kierowcy. “Przekroczył śmiertelną dawkę”