A A+ A++

Naukowcy od dawna zastanawiają się, jakiego rodzaju produkty spożywcze najlepiej wzmacniają organizm w trakcie walki z ciężką chorobą. Uczeni z Chicago University opublikowali w „Nature” artykuł, w którym podzielili się wynikami badań dotyczącymi żywienia pacjentów w trakcie terapii antynowotworowej. Okazało się, że kluczowy jest kwas trans wakcenowy występujący w mięsie i produktach mlecznych. Włączone do diety produkty bogate w ten składnik najlepiej w ocenie lekarzy wzmacniały organizm pacjentów.

czytaj dalej

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułKolejna sesja przed nami |#LPU24.pl
Następny artykułRadni uchwalą budżet na przyszły rok