A A+ A++

Wigilia i cały okres świąteczny to wyjątkowy czas, kiedy na stołach królują dania rybne. Zwłaszcza śledzie i karp, przyrządzone na różne sposoby, a także dania z ryb białych. Wybór odpowiednich ryb do przygotowania czy rolady czy “ryby po grecku” jest kluczowy dla zapewnienia najwyższej jakości tych potraw.

Jak wybrać dobrego karpia

Karp jest bogatym źródłem białka o wysokiej jakości, ma niską zawartość tłuszczu, a wysoką kwasów omega-3. Ma też dużo witamin z grupy B oraz sporo fosforu, potasu i selenu. Wybierając karpia, postaw na te hodowane w naturalnych warunkach.

czytaj dalej

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułI znów potrącenie na przejściu. Kierowca przejechał na czerwonym
Następny artykułWłaściciele pojazdów. Zmiany w przepisach.