A A+ A++

Przygotowania do świątecznych obchodów potrafią dać się we znaki. Spędzasz w kuchni długie godziny, do późnej nocy doglądając bożonarodzeniowych potraw, a gdy już zasiądziesz do stołu, odczuwasz wyłącznie zmęczenie? Weź pod uwagę, że niektóre dania możesz przygotować wcześniej. Do tego grona zaliczają się zajadane w wielu domach w ilościach hurtowych pierogi. Nie zostawiaj lepienia na ostatni moment. Zamiast tego sprawdź, jak mrozić pierogi przed świętami, żeby się nie sklejały i nie pękały. Kluczem jest jeden kuchenny zabieg.

Mrożenie pierogów sposobem na świąteczną gorączkę

Obchody Bożego Narodzenia skoncentrowane są wokół stołu. Niektóre receptury na świąteczne przysmaki są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Masz swój sprawdzony przepis na pierogi, który sprawia, że właśnie te kąski znikają z talerzy jako pierwsze? Świetnie się składa! Teraz potrzebujesz tylko sposobu na to, jak mrozić pierogi, żeby nie pękały. Przygotujesz je wcześniej, a w wigilijny wieczór pozostanie wyłącznie wrzucenie ich do wrzątku.

Przy natłoku przedświątecznych obowiązków okaże się to wybawieniem i dużym ułatwieniem domowej organizacji. Domowników i gości powitasz w radosnym nastroju, ciesząc się bożonarodzeniową atmosferą — bez nerwów i zmęczenia.

Sprawdź: Co zrobić, żeby barszcz czerwony nie stracił koloru? Najlepsze patenty na intensywną czerwień

Jak zamrozić surowe pierogi?

Domowa manufaktura pierogów działa pełną parą? Chcesz je zamrozić, ale nie masz pewności, czy można zrobić to na surowo? Odpowiedź na to pytanie jest twierdząca. Surowe pierogi można mrozić bez wcześniejszego gotowania. Ważne jednak, by nie leżały na kuchennym blacie zbyt długo. Proces chłodzenia zaleca się rozpocząć od razu.

Jak zamrozić surowe pierogi? Ułóż je na tacce posypanej mąką. Zwróć uwagę na to, by brzegi pierogów się nie stykały. Umieść je w zamrażarce na co najmniej godzinę. Gdy stwardnieją, przełóż do woreczków strunowych przeznaczonych do mrożenia. W ten sposób zaoszczędzisz miejsce w zamrażarce, a szczelne zamknięcie zapobiegnie wysychaniu pierogów. Każde opakowanie opisz datą i rodzajem pierogów — unikniesz niespodzianek na talerzu. Tak przygotowane możn … czytaj dalej

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułCharlie English – Galeria cudów i obłędu