A A+ A++

Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Grzyby oczyścić. Energicznie opłukać pod zimną wodą. Robić to pojedynczo, żeby grzyby nie naciągnęły za bardzo wody. Można też użyć wilgotnej czystej ściereczki i po prostu grzyby wytrzeć dokładnie. Ja jednak wolę je opłukać. Mokre grzyby osuszyć na ręczniku papierowym. Pokroić w cienkie plasterki.

W głębszej patelni rozgrzać olej. Dodać cebulę, podsmażyć ją na złoto. Do cebuli dodać grzyby i smażyć je na większym ogniu przez 2-3 minuty mieszając je. Przyprawić solą i pieprzem, patelnię przykryć i na niedużym ogniu dusić do miękkości. Kiedy będą miękkie dodać masło, wymieszać do rozpuszczenia. Wbić ostrożnie jajka, patelnię przykryć i całość dusić na niedużym ogniu przez kilka minut. Jajka powinny osiągnąć ulubiony stopień ścięcia. Gotowe danie posypać obficie pokrojoną natką pietruszki. Podawać z chrupiącym pieczywem.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPZU zdobywa pozycję lidera na rynku PPK
Następny artykułWasko: Oferta COIG za 56 mln zł uznana za najkorzystniejszą w przetargu