Świąteczne potrawy są pyszne, ale często też ciężkostrawne. Filiżanka smacznej herbaty z mięty lub koperku czy imbiru może nam pomóc.
Świetnie sprawdza się napar z mięty. Dobrze jest mieć ją w kuchni nie tylko podczas świąt. Reguluje trawienie, łagodzi uczucie ciężkości i ból brzucha.
Z kolei napar z kopru pomaga na niestrawność i od dawien dawna wykorzystywany jest także dla małych dzieci. Ta herbatka pomaga również na zgagę i poprawia trawienie.
Jeśli mamy do dyspozycji korzeń imbiru, warto go wykorzystać, ścierając obraną jego część i dodając np. do czarnej herbaty. Imbir ma wiele dobroczynnych właściwości, bo nie tylko pomaga w trawieniu, pobudza metabolizm, ale także pomaga przy przeziębieniach. Ostry smak imbiru można złagodzić dodając soku z cytryny.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS