A A+ A++

Świąteczne potrawy są pyszne, ale często też ciężkostrawne. Filiżanka smacznej herbaty z mięty lub koperku czy imbiru może nam pomóc.

Świetnie sprawdza się napar z mięty. Dobrze jest mieć ją w kuchni nie tylko podczas świąt. Reguluje trawienie, łagodzi uczucie ciężkości i ból brzucha.

Z kolei napar z kopru pomaga na niestrawność i od dawien dawna wykorzystywany jest także dla małych dzieci. Ta herbatka pomaga również na zgagę i poprawia trawienie.

Jeśli mamy do dyspozycji korzeń imbiru, warto go wykorzystać, ścierając obraną jego część i dodając np. do czarnej herbaty. Imbir ma wiele dobroczynnych właściwości, bo nie tylko pomaga w trawieniu, pobudza metabolizm, ale także pomaga przy przeziębieniach. Ostry smak imbiru można złagodzić dodając soku z cytryny.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPandemia zmienia nasze obyczaje. Ekspert: praca w piżamie to zły pomysł
Następny artykułII liga M: Czas na turnieje półfinałowe