A A+ A++

Spis treści:

Grillowy klasyk. Ser na ruszcie coraz popularniejszy

Grillowany ser coraz częściej gości podczas przyjęć. Czy jednak jest zdrowy? 123RF/PICSEL

Wartości odżywcze i kalorie grillowanego serca

Grillowany ser może być elementem zdrowej diety, pod warunkiem, że nie jemy go codziennie i zachowujemy umiar

podkreśla dietetyczka kliniczna dr Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Zobacz również:

Co się dzieje z serem podczas grillowania?

Grillowany ser halloumi

Nie powinno się zbyt długo grillować sera123RF/PICSEL

Jak grillować ser, by był zdrowszy?

  • wybieraj sery z mniejszą zawartością soli i tłuszczu – np. tofu lub sery typu light.

  • nie przesadzaj z ilością – porcja 50-60 g to rozsądna ilość.

  • grilluj na tackach lub folii aluminiowej – unikniesz kontaktu z płomieniem.

  • podawaj z warzywami – np. grillowaną papryką, cukinią czy sałatą z ziołami.

Zobacz również:

Jak wyglądają miasta “projektowane feministycznie”? “Przestrzeń to pole konfliktów i kompromisów”INTERIA.PL

Oceń artykuł

Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułTusk w Kijowie. Nie jechał z Macronem, Merzem i Starmerem
Następny artykułЗСУ знищили 1300 окупантів і понад 100 одиниць техніки – Генштаб