Gospodynie z gminy Kętrzyn wzięły udział w warsztatach kulinarnych, które odbyły się w Olsztynie. Wykwintne potrawy były przygotowywane pod okiem szefowej kuchni hotelu Horyzont.
Panie z kół gospodyń wiejskich gminy Kętrzyn w kuchni czują się jak ryba w wodzie. Podczas warsztatów kulinarnych w Olsztynie, których tematyka obejmowała potrawy z ryb, gospodynie przygotowały tatara ze śledzia z gruszką, zupę gulaszową z dorsza oraz sandacza pieczonego z masłem cytrynowym na puree z selera.
W warsztatach wzięły udział panie z KGW z Linkowa, Pręgowa, Nowej Wsi Kętrzyńskie, „Ale Babki z Nakomiad, „Karolinki” z Karolewa, „Słowiki” ze Smokowa, „Martianki” z Martian, „Wopławianki” z Wopławki oraz „Wilkusie” z Wilkowa. Organizatorem warsztatów dla członków Kół Gospodyń Wiejskich był Urząd Marszałkowski Województwa Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie. red
Fot. Gmina Kętrzyn
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS