A A+ A++

Nastawiamy piekarnik na 110 st. C a blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywo. Nie przerywając ubijania, dodajemy cukier po jednej łyżce w odstępnie około 30 sek.
Piana jest dobrze ubita, gdy rozcierając ją palcami nie wyczuwamy grudek cukru. Do ubitej piany dodajemy daktyle i migdały i bardzo deliktanie wszystko mieszamy łyżką (krótko). Łyżką nakładamy bezy na blaszkę. Suszymy około 70-80 minut. Jeśli beza łatwo odrywa się od papieru, to znaczy, że jest gotowa.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPrzetargi ustne nieograniczone na sprzedaż prawa własności niezabudowanych nieruchomości położonych w Żyrzynie
Następny artykułFilet z kurczaka w panierce z parmezanu