Składniki:
0,5 kg mięsa mielonego (dowolne – wg uznania)
jajko
2 rozgniecione ząbki czosnku
trzy łyżki bułki tartej
1 cebula pokrojona w kostkę
przyprawy: sól, pieprz, mielona papryka ostra
Składniki dokładnie mieszamy i wstawiamy na chwilę do lodówki.
Bagietkę kroimy na części i nacinamy tak, żeby można było ją nadziewać. Można wyciągnąć nieco bułki, żeby farsz łatwiej się mieścił. Można go posypać tartym żółtym serem i dodać po plasterku czerwonej lub żółtej papryki.
Zawijamy bagietki w folię aluminiową i układamy na rozgrzany grill. Pieczemy ok. 40 min, obracając. Podajemy z dipami.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS