A A+ A++

Składniki:
0,5 kg mięsa mielonego (dowolne – wg uznania)
jajko
2 rozgniecione ząbki czosnku
trzy łyżki bułki tartej
1 cebula pokrojona w kostkę
przyprawy: sól, pieprz, mielona papryka ostra

Składniki dokładnie mieszamy i wstawiamy na chwilę do lodówki.

Bagietkę kroimy na części i nacinamy tak, żeby można było ją nadziewać. Można wyciągnąć nieco bułki, żeby farsz łatwiej się mieścił. Można go posypać tartym żółtym serem i dodać po plasterku czerwonej lub żółtej papryki.

Zawijamy bagietki w folię aluminiową i układamy na rozgrzany grill. Pieczemy ok. 40 min, obracając. Podajemy z dipami.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułTrochę dalej od Łodzi, ale warto. Strome klify i małe wysepki. Polska Chorwacja zachwyca. Zobacz! [WIDEO | ZDJĘCIA]
Następny artykułKrajobraz po trąbie powietrznej w Kaniowie. Trwa odbudowa domów