A A+ A++

Takie smaki pamiętamy z czasów naszego dzieciństwa. Podobnie jak smak wakacyjnej zupy jarzynowej z żółtą fasolką i czosnkiem, zabielanej śmietaną i ze świeżym koperkiem – do tego zawsze pajda świeżego chleba. Taki obiad serwowała nam babcia podczas wakacji we wsi Strojców koło Dąbrowy Tarnowskiej. Na deser był kompot z truskawek. Właściwie jak na obiad to nie za dużo, ale zupa była pożywna, czasami gotowana na mięsie. Czerwone mięso jadałyśmy dość rzadko, bo go po prostu nie było, ale też latem nie miałyśmy na mięso ochoty.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułСовет национальной безопасности и обороны ввел санкции против криптовалютны
Następny artykułNowe zasady wjazdu do krajów UE. Polska szykuje się do wdrożenia przepisów