A A+ A++

Spis treści:

  1. Napój z imbirem i kurkumą – przepis Ewy Wachowicz

  2. Zielone smoothie z dodatkiem imbiru i szpinaku – przepis Ewy Wachowicz

  3. Koktajl z pietruszki i mango – przepis Ewy Wachowicz

  4. Smoothie z mrożonych truskawek – przepis Ewy Wachowicz

  5. Napój miodowo-cynamonowy – przepis Ewy Wachowicz

Napój z imbirem i kurkumą – przepis Ewy Wachowicz

Napój z imbirem i kurkumą – przepis Ewy WachowiczArchiwum autora

  • imbir (ok. 1 cm),

  • 1 łyżeczka kurkumy,

  • 1 łyżeczka miodu,

  • sok z cytryny,

  • pieprz.

  1. Imbir obrać, pokroić w plastry, wrzucić do szklanki, zalać wrzątkiem (mniej więcej do połowy objętości) i odstawić na 10 minut.

  2. Po tym czasie przecedzić.

  3. Do wywaru dolać letniej wody, wsypać kurkumę, dodać świeżo zmielony pieprz i sok z cytryny oraz miód.

  4. Wymieszać i odstawić na całą noc.

  5. Wypić następnego dnia rano.

Zobacz również:

Zielone smoothie z dodatkiem imbiru i szpinaku – przepis Ewy Wachowicz

Uśmiechnięta kobieta w niebieskiej sukience trzyma w dłoni słoik z zielonym smoothie, w którym znajduje się żółta słomka oraz łodyga selera. W tle kuchnia z ozdobami i książkami kulinarnymi.

Zielone smoothie z dodatkiem imbiru i szpinaku – przepis Ewy WachowiczArchiwum autora

  1. Siemię lniane wsypać do miksera. Zmielić.

  2. Dodać pokrojone na ćwiartki jabłko i gruszkę (ze skórką i pestkami) oraz obraną pomarańczę.

  3. Wycisnąć sok z cytryny, dorzucić kawałek obranego imbiru oraz liście szpinaku.

  4. Wlać nieco wody i zmiksować.

  5. Podawać w szklance – z kawałkiem selera naciowego.

Koktajl z pietruszki i mango – przepis Ewy Wachowicz

Koktajl z pietruszki i mango - przepis Ewy Wachowicz

Koktajl z pietruszki i mango – przepis Ewy WachowiczArchiwum autora

  1. Szpinak i pietruszkę wrzucić do blendera, zalać wodą, zmiksować.

  2. Dodać obrane owoce i ponownie zmiksować.

Smoothie z mrożonych truskawek – przepis Ewy Wachowicz

Smoothie z mrożonych truskawek - przepis Ewy Wachowicz

Smoothie z mrożonych truskawek – przepis Ewy WachowiczArchiwum autora

  • 2 szklanki truskawek mrożonych,

  • 2 łyżki miodu,

  • 1 łyżeczka oleju lnianego,

  • garść listków mięty,

  • woda.

  1. Mrożone truskawki wrzucić do miksera.

  2. Wlać trochę wody, miód i olej lniany.

  3. Wrzucić miętę.

  4. Zmiksować i od razu podawać.

Napój miodowo-cynamonowy – przepis Ewy Wachowicz

Szklanka gorącego napoju z plastrem imbiru na krawędzi, miseczka miodu z drewnianą łyżeczką oraz pałeczki cynamonu przewiązane sznurkiem na drewnianym stole.

Napój miodowo-cynamonowy – przepis Ewy Wachowicz123RF/PICSEL

  • 1 l wody,

  • 4 łyżeczki cynamonu,

  • 2 łyżki miodu.

  1. Wodę przegotować i ostudzić (można też użyć wody mineralnej niegazowanej).

  2. Wsypać cynamon, dodać miód, dokładnie wymieszać i odstawić na całą noc.

  3. Dziennie wypijać po 1 szklance napoju.

  4. Najlepiej zrobić sobie tygodniową “kurację”.

Dania kuchni azjatyckiej, w tym miska z gotowanym ryżem, miska z zielonymi warzywami posypanymi solą oraz talerz z grillowanym mięsem w sezamie, surówką z marchewki i cytryną.

KuchniaCanva ProINTERIA.PL

“Ewa gotuje”: MarchwiakPolsat

Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułZnalazła granat w garażu i przywiozła na komisariat. Postawiła na nogi policjantów
Następny artykułЗаблокують рахунки, обмежать операції з майном: в Україні посилять заходи проти боржників