A A+ A++

SKŁADNIKI:
3 kg czerwonej papryki
15-20 dag papryczek chili
3 główki czosnku
na zalewę
1 szklanka octu
2 szklanki cukru
3 łyżki soli
3 słoiczki koncentratu pomidorowego
1,5 szklanki oleju

WYKONANIE:
Paprykę słodką i ostrą zmielić przez maszynkę do mięsa. Zagotować zalewę, dodać zmielone papryki. Gotować na małym ogniu do odparowania. Pod koniec dodać przeciśnięty czosnek. Do wyparzonych słoików nakładać gorący sos. Słoiki odwrócić do góry dnem i zostawić do ostygnięcia.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułMariola Bojarska-Ferenc radzi Lechowi Wałęsie: Pij z umiarem i nigdy bez jedzenia
Następny artykułZnamy wstępne ustalenia policji i prokuratury odnośnie śmierci kobiety w lesie w Lipnicy Wielkiej