Tutaj zamówisz zakwas z czerwonego buraka.
Czy mamy polskie superfoods? Tak! Jednym z przykładów jest właśnie zakwas z kiszonego buraka, który ma wiele zalet i wartościowych składników. Jak często go pić? Dlaczego warto go pić? Jak go przechowywać? Odpowiedzi na te pytania znajdziesz w naszym artykule.
Zalety zakwasu z kiszonego buraka
Zakwas z czerwonego buraka to nasz rodzimy superfood – i nie jest to określenie na wyrost, ponieważ wspiera on organizm na wiele sposobów i jest jednym z najbardziej wartościowych produktów spożywczych. Najważniejsze zalety zakwasu z buraka to:
- wzmocnienie systemu odpornościowego,
- poprawa trawienia,
- przyspieszenie metabolizmu,
- kontrola ciśnienia krwi,
- zwiększenie energii,
- korzystny wpływ na wygląd skóry, paznokci i włosów,
- zwiększenie wydolności,
- mała kaloryczność.
Jak często pić i w jaki sposób przechowywać sok z buraków kiszonych?
Zakwas z czerwonego buraka po otwarciu należy przechowywać w lodówce lub w miejscu o temperaturze od 0 do 10 stopni Celsjusza. Zaleca się wypicie go w ciągu 3 dni.
Jak często pić sok z buraka kiszonego? To zależy – nie ma jednoznacznych zaleceń. Najczęściej zaleca się picie 1-2 szklanek dziennie. Jeśli zaczynasz pić zakwas z buraka, rozcieńczaj go wodą w proporcjach 1:1 lub 1:2, by dostosować smak do swoich upodobań.
Jeśli nie odpowiada ci smak czystego zakwasu z buraka, możesz sięgnąć po wersję z dodatkami takimi jak imbir, chili, czosnek czy inne przyprawy jak imbir, chili, czosnek czy inne przyprawy. Ciesz się smakiem!
galicyjskiekiszonki.pl
Mob.: +48 669 997 776
E-mail:
[email protected]
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS