A A+ A++

Dzień babci i dziadka, to okazja do tego, żeby podziękować naszym dziadkom za to, że są i że zawsze mogliśmy na nich liczyć. Dzień ten jest też okazją do spędzenia czasu razem i wspólnej zabawy. Zapraszamy serdecznie mieszkańców Miasta Pruszkowa a szczególnie dzieci wraz z dziadkami na DNI OTWARTE w pracowni artystycznej Magia Gliny oraz pracowni zdrowego żywienia Zielone Mielone.
Inicjatywę wspiera Prezydent Miasta Pruszkowa Paweł Makuch, obejmując wydarzenie honorowym patronatem.

Spotykamy się na Ul. Bolesława Prusa 10 obok Parku Potulickich w godzinach 12:00 – 16:00.

Zachęcamy do aktywnego udziału w warsztatach z:

Malarstwa Japońskiego SUMI- e.

Sumi-e oznacza „rysowanie czarnym tuszem na papierze” i wywodzi się z Chin. Malarstwo tuszowe jest sztuką sugestii i oddziaływania na emocje. Sztuka malarstwa japońskiego jest pełna ekspresji, a jednocześnie minimalistyczna, a zastosowanie jedynie czerni i bieli nie pozbawia widza odbioru kolorów, a wręcz przeciwnie, pobudza wyobraźnię widza oraz zachęca artystę do kreatywności. Dla odwiedzających przewidziany jest pokaz tego malarstwa oraz wykonanie laurek dla ukochanych dziadków.

Warsztaty prowadzi Iza Sakowska, wieloletnia pasjonatka tej dziedziny sztuki, która prowadzi warsztaty w pracowni.

Warsztaty z decoupage i techniki malarstwa tradycyjnego – akwarela.

Pokaz poprowadzi uznana malarka Magda Wagner. Uczestnicy będą mogli poznać, jak powstaje obrazek malowany akwarelą, będą mogli zrobić laurkę lub serca pudełka metodą decoupage na prezent dla dziadka i babci.

Warsztaty z garncarstwa

Ta forma ceramiki jest jedną z najstarszych i pokazuje fenomen współpracy rąk i koła garncarskiego. Uczestnicy będą mogli zobaczyć, jak powstaje z małej kulki czarka do herbaty bądź kubek. Dla chętnych przygotowaliśmy stanowiska z toczenia na kole.

Zajęcia poprowadzi Monika Wal, Life Coach, terapeuta oddechem i artysta Ceramik.

Warsztaty zdrowego żywienia z kuchnią EKO!

Zapraszamy babcię i dziadka w podróż kulinarną. Gotowanie i wspólne biesiadowanie dla wszystkich jest fantastyczne, zwłaszcza, zdrowe, kolorowe i aromatyczne.

Zapraszamy tym samym do degustacji:

  • własnoręcznie wypiekanego chleba orkiszowego na zakwasie ze smalcem z grochu – palce lizać,
  • samodzielnie ukiszonych probiotycznych kiszonek i to nie tylko kapustę i buraki,
  • aromatycznych owoców pod kruszonką ze świeżo zgniecionych w młynku płatków owsianych, zapraszamy na pokaz mielenia
  • ziołowej, aromatycznej zimowej herbaty.

Wszystko będzie przygotowywane na bazie ekologicznych warzyw, owoców, pełnych ziaren zbóż i roślin strączkowych. Będziemy rozmawiać o tym jak przyrządzać posiłki, żeby służyły Twojemu organizmowi jak najlepsze paliwo, czytać przepisy, snuć opowieści o jedzeniu, odżywianiu dla zdrowia naszego ciała i zdrowym stylu życia.

Spotkanie poprowadzi Anna Koziarska dyplomowana pielęgniarka diabetologiczna, zajmująca się edukacją w cukrzycy, fascynatka zdrowego stylu życia.

Zapraszamy

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułKonsolidacja chwilówek
Następny artykułTomczyk: Jeżeli nie będzie wspólnych list opozycji, będziemy musieli sami wygrać z PiS