Na czwartkowej sesji rady miasta Żory trwała dyskusja nad ewentualną reorganizacją spółki komunalnej Nowe Miasto, która zarządza Amerykańskim Parkiem Rozrywki Twinpigs. Zarząd spółki uspokaja mieszkańców regionu – park będzie działać normalnie, więc można planować rodzinny wypad na Dziki Zachód.

Co dalej z Twinpigs? Miasteczko będzie działać jak dotychczas [STANOWISKO SPÓŁKI]

Na czwartkowej sesji Rada Miasta w Żorach podjęła temat Parku Rozrywki. Twinpigs zarządzany jest przez miejską spółkę, nadzorującą także m.in. Park Wodny Aquarion, Muzeum Ognia, Hotel i Restaurację Texas. – Pandemia koronawirusa sprawiła, że z dnia na dzień musieliśmy zamknąć wszystkie obiekty. Przez 3 miesiące zostaliśmy praktycznie pozbawieni dochodów, to był dla nas olbrzymi cios finansowy – wyjaśnia Arkadiusz Tomaszewski, prezes spółki Nowe Miasto.

Najważniejsza wiadomość jest taka: Twinpigs będzie nadal działać i zapewniać rozrywkę całym rodzinom – podkreśla Arkadiusz Tomaszewski.

Park Rozrywki Twinpigs czynny jest codziennie w godzinach od 10:00 do 18:00. Miasteczko znajduje się w Żorach, przy ul. Katowickiej 24.

Szczegółowe informacje z dyskusją radnych nad reorganizacją spółki Nowe Miasto znaleźć można w naszym wcześniejszym artykule:

Poprzedni artykułKto powoduje najwięcej wypadków motocyklowych? Motocykliści nie są bez winy…
Następny artykuł10 lipca premiera filmu “Demaskowanie integracji europejskiej”