To ciasto z mikrofali sprawdzi się szczególnie w przypadku chwilowego głodu. Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki i wlej mieszankę do zwykłego naczynia (np. do kubka), po czym włóż do mikrofali o mocy 800 W na 2-3 minuty. Po tym czasie wyjmij ciasto czekoladowe – możesz wyjadać deser łyżką prosto z kubka.
Podobnie jak poprzednio, wymieszaj ze sobą wszystkie składniki i przelej do szklanego/ceramicznego naczynia. Podgrzewaj w mikrofali kilka minut. Jeśli chcesz, możesz zastąpić zwykłe mleko napojem roślinnym, a jajko zastąpią nasiona chia.
Rozpuść czekoladę w podgrzanym maśle i wlej do sypkich składników. Całość dokładnie wymieszaj. Przelej mieszankę do foremki i przełóż do mikrofali na 4 minuty. Ciasto z mikrofali możesz podawać z bitą śmietaną, owocami albo z cukrem pudrem.
Chcąc uzyskać ciasto zwane marmurkiem albo zebrą, wystarczy, że podzielić ciasto na połowę i do jednej części dodasz kakao. W natłuszczonej i posypanej bułką tartą formie niedbale wymieszaj obie porcje ciasta. Wstaw do mikrofali na 6 minut.
Smacznego na… Odc. 7: Naleśniki kakaowe
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS