A A+ A++

To ciasto z mikrofali sprawdzi się szczególnie w przypadku chwilowego głodu. Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki i wlej mieszankę do zwykłego naczynia (np. do kubka), po czym włóż do mikrofali o mocy 800 W na 2-3 minuty. Po tym czasie wyjmij ciasto czekoladowe – możesz wyjadać deser łyżką prosto z kubka.

Podobnie jak poprzednio, wymieszaj ze sobą wszystkie składniki i przelej do szklanego/ceramicznego naczynia. Podgrzewaj w mikrofali kilka minut. Jeśli chcesz, możesz zastąpić zwykłe mleko napojem roślinnym, a jajko zastąpią nasiona chia.

Rozpuść czekoladę w podgrzanym maśle i wlej do sypkich składników. Całość dokładnie wymieszaj. Przelej mieszankę do foremki i przełóż do mikrofali na 4 minuty. Ciasto z mikrofali możesz podawać z bitą śmietaną, owocami albo z cukrem pudrem.

Chcąc uzyskać ciasto zwane marmurkiem albo zebrą, wystarczy, że podzielić ciasto na połowę i do jednej części dodasz kakao. W natłuszczonej i posypanej bułką tartą formie niedbale wymieszaj obie porcje ciasta. Wstaw do mikrofali na 6 minut.

Smacznego na… Odc. 7: Naleśniki kakaowe

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułKomisja Europejska ma przedstawić nowe przepisy dotyczące baterii do aut elektrycznych
Następny artykułNiedzielski: szpitale tymczasowe mają powstać w każdym mieście wojewódzkim